En gang for tidlig, alltid for tidlig

Snapchat-8224002205950710229

Det heter seg at det er bedre å være for tidlig enn for sen, en uskreven regel jeg så og si lever etter. Jeg er av typen som ikke forstår hvorfor man skal vente bare for å vente. Jeg reiser til flyplassen ihvertfall tre timer før flyet skal gå, slik at jeg ender opp med å måtte vente til innsjekkingen åpner. Ber du meg på middag skal du ikke se bort fra at jeg kommer tre kvarter for tidlig, kun i frykt for å komme for sent. Skal noen hente meg hjemme kan jeg godt finne på å stå en halvtime ferdig påkledd i gangen, slik at jeg er klar. Hvorfor utsette noe når jeg kan gjøre det nå?


Når man er slik er det lett å gå på en smell eller to, noe jeg har fått merke mer enn en gang.

 

Da årets skattemelding skulle komme satt jeg klar 23:45, veldig klar. Jeg oppdaterte ihvertfall i ti minutter, og når klokken slo midnatt skjedde det ingenting. Jeg logget ut og inn, men skattemeldingen var fortsatt ikke kommet. Som den vesterålingen jeg er kom det noen mindre velvalgte gloser, samtidig som jeg klødde meg febrilsk i hodet i ren frustrasjon. Hva var greia? Hadde jeg uflaks som vanlig? Tanken om at det så til å være usedvanlig lite trykk på skatteetaten sine sider en slik kveld hadde gått meg hus forbi. Det var først da jeg dobbeltsjekket datoen skattemeldingen skulle komme jeg forsto hva som var galt – jeg var en måned for tidlig.

 

Man skulle tro at jeg hadde lært av mine feil, men neida. Natt til onsdag 21. juni satt jeg på nytt klar. Denne gangen for å sjekke skatteoppgjøret. Fem på tolv logget jeg inn, og oppdaterte da klokken slo midnatt. Heller ikke denne gangen skjedde det noe nevneverdig. Min bedre halvdel mente at jeg ikke kunne forvente å få tilsendt skatteoppgjøret akkurat klokken tolv, men siden det hadde vært tilfellet alle år tidligere sto jeg på mitt.

– Hvis du skal oppdatere til den kommer vil du nok bli sittende en stund, sa han.

Det kan jeg trygt si at han hadde rett i, for etter å ha dobbeltsjekket datoen møtte jeg på ny meg selv i døra – jeg var ett døgn for tidlig.

 

Mulig det er på tide å innse at til tross for at jeg er tidlig ute for å unngå nettopp venting, er det akkurat det som blir resultatet – venting.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s