Tacolefse på salg

-Søren heller, har jeg gått av på feil plass nå? Jeg snakker høyt til meg selv og rister på hodet. Sto det ikke Moholt da? Coop Mega Moholt? Jo, det sto det. Jeg ser meg om, men ser bare alle de andre matbutikkene jeg ikke skal på. Det er jo tross alt Coop Mega som har -40% på Tex Mex. Er slike situasjoner man har GPS til. Det viser seg at jeg har gått av to busstopp for tidlig. Hva i huleste er vitsen med å hete ”Coop Mega Moholt” hvis den egentlig ligger ved Voll Studentby? Jeg er et stykke hjemmefra og skjønner ikke helt at jeg dro på leting etter en ”ukjent” matbutikk bare for å spare 30 kr på tre pakker tacolefse…

Kjip sa du? Ja, svaret er vel at man blir kjip av å være student. Jeg har alltid vært en planlegger. Drar sjelden noen plasser uten almanakken min. Har jeg lagt den hjemme en dag kan jeg ikke gjøre avtaler i fare for at det skal krasje med andre planer. Slik er jeg også når det kommer til økonomi. Jeg planlegger middag flere uker frem i tid, lager handlelister og regner ut hvor mye 27 middager koster til sammen. Ikke nok med det. Jeg planlegger også hvor og på hvilke dager jeg skal kjøpe hva for å få ting billigst mulig. Kjøttdeig må man fks. kjøpe på Bunnpris på fredag, for da koster hver pakke 24 kr.

Bilde 3To av listene for denne måneden.

Nå tenker dere kanskje at jeg må ha seriøse fritidsproblemer som orker å bruke tid på slikt. Svaret er nei. Til tross for at det nok ikke virker slik har jeg en ganske travel hverdag. Greit, jeg er ikke ferdigutdannet journalist, men det er søren meg ikke noe hokus pokus å være student heller. Det er som oftest alt for få timer i døgnet til å få gjort alt man bør få gjort. Man føler ikke alltid man har så god kontroll. Da er det veldig befriende å kunne sette seg ned for å lage en plan man faktisk har kontroll på. En plan som gjør meg sikker på at jeg faktisk har en varm middag hver eneste dag. Føler meg plutselig veldig gammel her jeg sitter, men dette er fakta. I hvert fall er det slik hos meg.

Jeg vandrer over gangbroen som strekker seg over motorveien. Solen skinner og det som i utgangspunktet var en smaksprøve på årets vinter er blitt til is toppet med sørpe. Endelig har jeg Coop Mega i sikte. Jeg er glad, men ikke like glad som dama fremfor meg som danser bortover isen mens de røde krøllene strekker seg alle veier.

Bilde 1Fint å kunne spare penger, men vet ikke om tacolefsene var verdt turen.

Jeg får akkurat fatt i den siste kurven med hjul på og triller inn på butikken. Valget av Tex Mex er stort, men i følge handlelisten trenger jeg bare tre pakker tacolefse. Tanken på at det faktisk er -40% får det til å klø i fingrene, men jeg tar meg selv i nakken og sier at man ikke trenger å kjøpe bare fordi at det er på salg. Jeg greier det, nesten. Som suvenir tar jeg med meg en tre-pakning med tacokrydder. Jeg fortsetter innover i butikken på jakt etter andre spennende salgsvarer, men må etter ti minutter si meg forbikjørt av en dame i rullestol som tydeligvis har bedre kjennskap til butikken enn meg. Jeg finner nemlig ikke frem i det hele tatt. Jeg løper inn til kassen som nest siste idet jeg svinger meg forbi en mann i 60 årene med hår stikkende ut av nesen. Jeg er glad. Glad for at jeg har funnet tacolefsene som jeg sparer 30 kr på, og glad for at jeg endelig kan gå ut av denne ukjente butikken. Å spare 30 kr ved å dra på salg er en god følelse, men følelsen er ikke så god at dette er noe som kommer til å bli en vane. Neste gang skal jeg i hvert fall sjekke kartet før jeg bestemmer meg.

Én tanke på “Tacolefse på salg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s